Παραλία Καλαμάτας

Παραλία Καλαμάτας 

Ένα από τα χαρίσματα της Καλαμάτας, είναι η παραλία που διαθέτει, και στην οποία μπορεί κανείς να πάει περπατώντας σε λίγα λεπτά ακόμα και από το κέντρο της πόλης.

Η μεγάλη παραλία με τους φοίνικες και τις χρωματιστές ομπρέλες κατά μήκος της λεωφόρου Ναυαρίνου είναι όχι μόνο ένα από τα ομορφότερα σημεία για βόλτα στην Καλαμάτα, αλλά και μία αξιοπρεπέστατη λύση για μπάνιο, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς βλέποντας τους εκατοντάδες λουόμενους που την τιμούν καθημερινά.

Κλασσικά ζαχαροπλαστεία και ψαροταβέρνες συνυπάρχουν με πλαζ ξενοδοχείων αλλά και με μη οργανωμένα τμήματα με αλμυρίκια, όπως συνυπάρχουν άλλωστε και οι ξένοι τουρίστες με τις ντόπιες οικογένειες ή οι νενανικές παρέες με τα πιτσιρίκια που ψαρεύουν με καλάμια.

Η παραλία είναι στρωμένη με ψιλό βότσαλο και βαθαίνει ομαλά, ενώ το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο του κλειστού Μεσσηνιακού Κόλπου της εξασφαλίζει ζεστά και ήσυχα νερά. Η παραλία της Καλαμάτας είναι μη οργανωμένη, πλατιά, και έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

Η παραλία της Καλαμάτας ξεκινάει ουσιαστικά από την Ανάσταση και εκτείνεται σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων.

Η παραλία γεμίζει τα καλοκαίρια από κόσμο που απολαμβάνει το μπάνιο του μπροστά ακριβώς από την πόλη.

Σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων μπορείτε να κάνετε μπάνιο με θέα το επιβλητικό βουνό καλάθι και τα καταγάλανα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου.

Το σούρουπο στα ζεστά νερά του Μεσσηνιακού κόλπου είναι μία αξέχαστη εμπειρία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *