Παραλίες Μεσσηνίας

Παραλίες Μεσσηνίας

Πύλος – Φιλιατρά – Κυπαρισσία

Παραλία Γιάλοβας

Με σήμα κατατεθέν το ναυαγισμένο βαπόρι, η παραλία της Γιάλοβας προσφέρει αμμουδιά δίπλα από εστιατόρια και καφετέριες, ενώ το καλοκαίρι μπορείτε να ενοικιάσετε wind surf και κανό.

Παραλία Χρυσή Άμμος

Η παραλία Χρυσή Άμμος είναι στρωμένη με ψιλή άμμο, και προσφέρει την απόλυτη θέα στον Κόλπο του Ναυαρίνου και τη νήσο Σφακτηρίο. Αποτελεί προστατευμένη περιοχή, και αποτελεί όαση ησυχίας. Λίγο πριν την παραλία θα βρείτε camping.

Παραλία Βοϊδοκοιλιά

Η Βοϊδοκοιλιά είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής παραλία της Μεσσηνίας. Σαν υδάτινο θέατρο, αποτελείται από έναν σχεδόν ολοστρόγγυλο κόλπο από ψιλή αμμουδιά, που εγκλωβίζει μέσα του πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Δίπλα στην παραλία, προσφέρει τη σκιά του ένας μεγάλος βράχος. 

Ο χώρος θεωρείται αρχαιολογικός, οπότε ο πολιτισμός δεν έχει καταφέρει να αλλοιώσει το μέρος, και υπάρχει μία όμορφη ησυχία παρά το αρκετό κόσμο που επισκέπτεται την παραλία. Για να πάτε στην παραλία μέσω Πετροχωρίου, θα χρειαστεί να διανύσετε κάποια μέτρα χωματόδρωμου, μέχρι να φτάσετε στην παραλία όπου συνήθως υπάρχει χώος για παρκάρισμα.

Παραλία Ρωμανού

Περνώντας το χωριό Ρωμανός θα βρεθείτε στην παραλία του χωριού, με ψιλή άμμο και διάφορα μέρη για σκιά, όπου συχνάζουν αρκετές οικογένειες που μένουν εκεί κοντά.

Παραλία Μάτι

Η παραλία Μάτι χαρακτηρίζεται από το έντονο χρυσαφί χρώμα της αμμουδιάς της και την μεγάλη σε μήκος έκτασή της. Κάπου στα μέσα της παραλίας θα βρείτε αναψυκτήριο και γήπεδο beach volley, ενώ υπάρχει πάντα κάποιο ήσυχο σημείο για αυτούς που δεν θέλουν κόσμο.

Παραλία Βρωμονέρι

Η παραλία Βρωμονέρι αποτελεί επιλογή για τους κατοίκους των γύρω χωριών, αφού είναι μία αξιοπρεπής παραλία με γρήγορη πρόσβαση. Η παραλία είναι στρωμένη με άμμο, και υπάρχουν διάφορα σκαλάκια από τα οποία μπορείτε να κατεβείτε σε αυτή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *