Παραλίες Μεσσηνίας

Παραλίες Μεσσηνίας

Καλαμάτα – Κορώνη – Μεθώνη – Πύλος 

Παραλία Αγ. Νικόλαος

Παίρνοντας το δρόμο προς Πύλο πριν τη Μεσσήνη και στρίβοντας αριστερά στη συνέχεια, θα βρεθείτε στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Η παραλία αποτελείται από πολύ ψιλό βότσαλο, και πέρα από την παραλία και τη θάλασσα, το μόνο που θα βρείτε είναι μία ντουζιέρα και ένα χώρο αποδυτηρίων.

Παραλία Μπούκας

Η παραλία της Μπούκας είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες παραλίες της Μεσσηνίας. Αποτελείται από μία μεγάλη έκταση ψιλής άμμου, με πληθώρα υποδομών. Πάνω στην παραλία υπάρχουν beach bar, γήπεδα beach volley, ντουζιέρες και αποδυτήρια, ενώ στο δρόμο που περνάει από πάνω υπάρχει παιδική χαρά, γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, και καφετέριες.

Παραλία Βελίκας

Περνώντας μέσα από μία έκταση με καλαμιές, θα βρείτε την μεγάλη σε έκταση παραλία της Βελίκας. Με ψιλή χρυσή άμμο και δέντρα στο πάνω μέρος της παραλίας, είναι συχνός προορισμός και σφύζει από ζωή το καλοκαίρι. Στην άκρη της παραλίας υπάρχει μεγάλη καφετέρια πάνω στην αμμουδιά που σχεδόν ακουμπάει τη θάλασσα.

Παραλία Καριά-Γωνιά

Μικρή παραλία με χοντρό βότσαλο έξω και άμμο μέσα, δίπλα σε camping, που αποτελεί επιλογή κυρίως για αυτούς που μένουν κοντά και θέλουν ένα ήσυχο μέρος για μπάνιο.

Παραλία Τζανέ

1 χιλιόμετρο πριν το Πεταλίδι στρίβετε αριστερά και μετά δεξιά, και θα βρείτε την παραλία Τζανέ, με άμμο και ψιλό βότσαλο. Στην παραλία υπάρχει ντουζ και αποδυτήρια.

Παραλία Πεταλιδίου

Η παραλία Πεταλιδίου βρίσκεται ακριβώς πριν το λιμανάκι του Πεταλιδίου, με χοντρό βότσαλο έξω και άμμο μέσα. Θα βρείτε ένα παραδοσιακό καφενείο μπροστά στη θάλασσα με σκιά και όμορφη θέα.

Παραλία Βραχάκια

Λίγο πριν το χωριό Καλαμάκι, θα δείτε στο αριστερό σας χέρι μία όμορφη και σε μεγάλη έκταση άσπρη παραλία με καθαρά νερά. Οι ντόπιοι την ονομάζουν Βραχάκια, αφού είναι χαρακτηριστικά τα μεγάλα άσπρα βότσαλα, ενώ υπάρχουν δέντρα πάνω στην παραλία που προσφέρουν τη σκιά τους.

Παραλία Καλαμακίου (Μπαρκαριά)

Στο κεντρικό καφενείο-εστιατόριο του χωριού Καλαμάκι, στρίβοντας αριστερά, θα οδηγηθείτε στην παραλία Καλαμακίου. Είναι ένας μικρός όμορφος κολπίσκος με μικρό βότσαλο έξω και άμμο μέσα, την οποία οι ψαράδες ονομάζουν μπαρκαριά, αφού την χρησιμοποιούσαν οι παλιοί για να ξεφορτώνουν αλάτι που έφερναν από τη Μάνη. Πάνω από την παραλία υπάρχει μία εξαιρετική ταβέρνα με θέα τη θάλασσα.

Παραλία Μακρυνάμμος

Η παραλία Μακρυνάμμος, όπως δηλώνει και το όνομά της, αποτελείται από ψιλή άμμο και έχει μεγάλο μήκος, με υπέροχα νερά και όμορφο τοπίο. Για να τη βρείτε θα χρειαστεί να στρίψετε αριστερά λίγο μετά το καλαμάκι και να κατηφορίσετε ένα δρομάκι. Είναι από τις παραλίες που συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Παραλία Χράνοι

Η παραλία στους Χράνους βρίσκεται πάνω στο δρόμο, και αποτελείται από μικρό βότσαλο έξω και άμμο μέσα. Πάνω από την παραλία βρίσκονται αναψυκτήρια και για αυτό το λόγο συγκεντρώνει αρκετό κόσμο το καλοκαίρι.

Παραλία Επισκοπής

Αφήνοντας το αυτοκίνητο απέναντι από το βενζινάδικο που βρίσκεται στο δρόμο, θα βρείτε την μεγάλη σε έκταση παραλία της επισκοπής, με ψιλή άμμο και λίγα βότσαλα έξω. Προτιμήστε τη εάν θέλετε μία αξιοπρεπή παραλία χωρίς πολυκοσμία.

Παραλία Αγ. Ανδρέας

Ο Αγ. Ανδρέας αποτελεί ένα πολυσύχναστο θέρετρο, και η παραλία του συγκεντρώνει αρκετό κόσμο. Δίπλα στο κέντρο του χωριού, η παραλία αποτελείται από άμμο, ενώ δίπλα υπάρχει camping και εστιατόριο.

Παραλία «Κολονίδες»

Μπαίνοντας στα Βουνάρια και κατευθυνόμενοι προς την παραλία, ακριβώς πριν το ξενοδοχείο «Κολονίδες» θα βρείτε ένα μονοπατάκι σε ένα χωράφι με ελιές. Ακολουθήστε το, και θα βρεθείτε σε ένα μικρό παράδεισο με εξαιρετικά ψιλή άμμο περικυκλωμένο από βράχια και δέντρα. Αποτελεί μία από τις γνωστές άγνωστες παραλίες της περιοχής, και σίγουρα δεν πρέπει να την προσπεράσετε.

Παραλία Περούλια

Εξαιρετική παραλία, πλατιά και μεγάλη σε μήκος, με ψιλή χρυσή άμμο και τέντες από καλάμια που προσφέρουν τη σκιά τους. Πάνω στην παραλία υπάρχει beach bar όπου συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος το καλοκαίρι. Θα τη βρείτε ακολουθώντας το δρόμο που περνάει μέσα από τα Βουνάρια και οδηγεί στην παραλία.

Παραλία Γαργαρού

Η παραλία Γαργαρού είναι μία παραλία για ιδιαίτερα γούστα και σίγουρα όχι για αυτούς που ζητούν μεγάλες και πολυσύχναστες παραλίες με άμμο. Η παραλία είναι τόσο στενή που δύσκολα ξαπλώνει κανείς, στρωμένη με ένα ξεχωριστό καφέ βότσαλο. Στην είσοδο της παραλία υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με δέντρα και πέτρινα παγκάκια, δίπλα από ένα πηγάδι και μία μαρμάρινη πλάκα που μιλάει για τη Γαργαρού.

Παραλία Κάστρο Κορώνης

Καθώς μπαίνετε στην Κορώνη και φτάνετε στο Κάστρο, θα βρείτε μία μικρή παραλία με βότσαλο και βραχάκια, όπου κάποιοι επιλέγουν να κάνουν το μπάνιο τους με θέα το κάστρο.

Παραλία Ζάγκα

Η παραλία Ζάγκα είναι από τις κορυφαίες επιλογές για αυτούς που θέλουν μεγάλη παραλία με αμμουδιά. Η παραλία, στρωμένη με ψιλή άμμο, ξεκινάει λίγο μετά το κάστρο της Κορώνης, και εκτείνεται για εκατοντάδες μέτρα, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια και ταβέρνες, ενώ υπάρχει αρκετός χώρος για παρκάρισμα του αυτοκινήτου στο δρόμο που βρίσκεται από πάνω.

Παραλία Μεμί

Φεύγοντας από Κορώνηπρος Μεθώνη χωρίς να αφήσετε τον παραλιακό δρόμο, θα φτάσετε στην άκρη της παραλίας Μεμί. Η παραλία είναι στρωμένη με χρυσή άμμο, και έχει γήπεδα beach volley, ποδοσφαίρου, ντους, αποδυτήρια, χώρο για parking και ταβέρνα πάνω από την παραλία.

Παραλία Καλαμάκι

Η παραλία Καλαμάκι, στο τέρμα του δρόμου που καταλήγει στην άκρη του πρώτου «ποδιού» της Πελοποννήσου, αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, αφού στην παραλία δεσπόζει το σκουριασμένο ναυάγιο από ένα παλιό καράβι, και η θέα καθώς πλησιάζετε στην παραλία κόβει την ανάσα. Ψιλή άμμος και γαλαζοπράσινα νερά, κάνουν την παραλία μαγική, και σίγουρα πρέπει να την επισκεφθείτε. Πάνω από την παραλία υπάρχει χώρος για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας.

Παραλία Φοινικούντας

Στο κέντρο της Φοινικούντας θα βρείτε την παραλία του χωριού, που σχεδόν πάντα είναι γεμάτη από κόσμο. Όμορφη άμμος και υπέροχα νερά, είναι ο λόγος που κάνει τον κόσμο να την προτιμά. Η παραλία βρίσκεται δίπλα στο κέντρο του χωριού, οπότε υπάρχει πληθώρα από καφετέριες και ταβέρνες για να καθίσετε μπροστά στη θάλασσα.

Παραλίες Ανεμόμυλος – Θήνες – Μακρυνάμμος – Μαυροβούνι

Δίπλα από τη Φοινικούντα, θα βρείτε μία τεράστια σε μήκος παραλία, η οποί είναι και αυτή που έχει κάνει την Φοινικούντα τόσο δημοφιλή στους επισκέπτες. Με ψιλή άμμο και τιρκουάζ νερα, η παραλία προσφέρει στους επισκέπτες τα πάντα, αφού πάνω στο δρόμο που την ακουμπάει υπάρχουν σχολές για θαλάσσια αθλήματα, camping, ταβέρνες και καφετέριες, ενώ η παραλία είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και στις πολυσύχναστες μέρες του καλοκαιριού θα βρείτε αρκετό χώρο για να καθίσετε.

Παραλία Μεθώνης

Καθώς μπαίνετε στη Μεθώνη, θα δείτε την παραλία της Μεθώνης, στρωμένη με μικρό βότσαλο και θέα το κάστρο της Μεθώνης. Η παραλία είναι μία καλή λύση για ένα γρήγορο μπάνιο εάν περνάτε από εκεί.

Παραλία Γιάλοβας

Με σήμα κατατεθέν το ναυαγισμένο βαπόρι, η παραλία της Γιάλοβας προσφέρει αμμουδιά δίπλα από εστιατόρια και καφετέριες, ενώ το καλοκαίρι μπορείτε να ενοικιάσετε wind surf και κανό.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *